ΟΜΑΔΑ 4

Μαθητές:

Τίνα Χατζηγεωργίου

Σοφία Παπαναστάση

Κωνσταντίνος Τσαμασιώτης

Παναγιώτης Μητρούσης

Όνομα εταιρίας : Empire of Fashion1. Ιστορικό και διάγραμμα οργάνωσης του προσωπικού της επιλεγμένης βιοτεχνίας (Παναγιώτης Μητρούσης)

2. Περιγραφή του τρόπου παραγωγής των βασικών προϊόντων της επιλεγμένης βιοτεχνίας (Σοφία Παπαναστάση)

3. Πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η εταιρία,προμήθιες και τρόποι μεταφοράς (Τίνα Χατζηγεωργίου)

4. Τομείς παραγωγής της οικονομίας και συντελεστής παραγωγής (Κωνσταντίνος Τσαμασιώτης)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:


Παναγιώτης Μητρούσης

Διευθυντής σχεδιασμού

Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων

1. Ιστορικό και διάγραμμα οργάνωσης του προσωπικού της επιλεγμένης βιοτεχνίας (Παναγιώτης Μητρούσης)

Η ‘EMPIRE OF FASHION’ δημιουργήθηκε το 1979 με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Τσαμασιωτόπουλο. Έτσι λοιπόν ο κ.Τσαμασιωτόπουλος άρχισε την επιχείρηση φτιάχνοντας εσώρουχα. Όλα λειτουργούσαν σωστά και χωρίς οικονομικά προβλήματα. Στα τέλη όμως του 1989 η εταιρία υπέστει κρίση και όλα σχεδόν κατέρρευσαν στην μεγάλη αυτή επιχείρηση. Η διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να αρχίσει να φτιάχνει μπλούζες, παντελόνια, φούστες, κάλτσες και κάθε λογής άλλα ενδύματα και σταμάτησε να φτιάχνει εσώρουχα . Ο επικεφαλής έκανε επίσης καλές επενδύσεις και τελικά γλίτωσε την εταιρία από την κρίση. Το 2010 ο κ. Τσαμασιωτόπουλος έφυγε από την ζωή. Έτσι λοιπόν την επιχείρηση συνέχισαν και συνεχίζουν οι μαθητές Τσαμασιώτης Γεώργιος , Παναγιώτης Μητρούσης, Τίνα Χατζηγεωργίου και Σοφία Παπαναστάση. Έτσι λοιπόν, ''NA 4US''(ΝΑ ΦΟΡΑΣ) , ε;


NA_4US.jpg


Τσαμασιώτης Γεώργιος
Παναγιώτης Μητρούσης
Σοφία Παπαναστάση
Τίνα Χατζηγεωργίου
Διευθυντής Προσωπικού
Διευθυντής Σχεδιασμού
Διευθυντής Έρευνας Ανάπτυξης
Γενικός Διευθυντής
Διευθυντής Οικονομικών
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων
Διευθυντής Προμηθειών
Διευθυντής Μάρκετινγκ2. Περιγραφή του τρόπου παραγωγής των βασικών προϊόντων της επιλεγμένης βιοτεχνίας (Σοφία Παπαναστάση)

α.Παραγωγικά στάδια κατασκευής νεανικής ένδυσης

 • Σχεδιασμός

 • Ανάλυση Σχεδίου

 • Ανάπτυξη πατρόν

 • Ανάπτυξη μεγεθών

 • Στρώσιμο υφασμάτων

 • Κοπή

 • Σημάδεμα Διευθέτησης Κομματιών

 • Ραφή

 • Κατασκευή επιμέρους τμημάτων του ρούχου

 • Συμπληρωματικές εργασίες όπως φινίρισμα, σιδέρωμα, άτμισμα

 • Ποιοτικός έλεγχος (Quality Control)

 • Συσκευασία

β.Ανάλυση των παραγωγικών σταδίων

1.Ο σχεδιασμός γίνεται μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και άλλων συμβατικών μέσων σχεδιασμού

2.Η ανάλυση του τελικού σχεδίου γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό (σχεδιαστές, στυλίστες κ.α.) με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών

3.Η δημιουργία του φύλλου πατρόν ή διαφορετικά του φύλλου σχεδίασης γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με τη χρήση μεθόδων κατάλληλων για τη δημιουργία αυτή. Επίσης, επιλέγονται και τα είδη φύλλων πατρόν που θα χρησιμοποιηθούν.

4.Η δημιουργία μεγεθών γίνεται μέσω των φύλλων πατρόν που έχει αποφασιστεί ότι θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγική διαδικασία.

5.Για το στρώσιμο υφασμάτων αποφασίζεται πρώτα το είδος στρώσης που θα χρησιμοποιηθεί (μονή, πολλαπλή, κλιμακωτή). Στη συνέχεια αποφασίζεται ο τρόπος στρώσης του υφάσματος και η μέθοδος στρωσίματος που θα ακολουθηθεί (με το χέρι, με το βαγονέτο, με αυτόματα μηχανήματα). Τέλος, γίνεται η τοποθέτηση των φύλλων σχεδίασης έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την αξιοποίηση του υφάσματος και τη μείωση της φύρας.

6.Η κοπή γίνεται μέσω των ειδικών μηχανημάτων όπως δίσκοι, καταρράκτης, κορδέλα, πρέσα κοπής, αυτόματο μηχάνημα κοπής και μέσω των εργαλείων κοπής όπως ψαλίδια.

7.Το σημάδεμα-διευθέτηση των κομματιών γίνεται μέσω των μηχανημάτων σημαδέματος και των εργαλείων σημαδέματος και σχεδίασης.

8.Η ραφή πραγματοποιείται μέσω των κατάλληλων ραπτομηχανών και διαφόρων ειδών κλωστών.

9.Η κατασκευή επιμέρους τμημάτων του ρούχου αφορά στις τσέπες, μόστρες, φερμουάρ, μανσέτες, λαιμοκόψεις, γιακάδες, ζωνάκια, κουμπότρυπες κλπ.

10.Το σιδέρωμα, το φινίρισμα, το φιξάρισμα ή το άτμισμα είναι οι τελευταίες εργασίες που επιδέχεται ένα ρούχο πριν την παράδοσή του στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου.

11.Ο ποιοτικός έλεγχος του τελικού προϊόντος (έτοιμου ενδύματος) είναι πολύ σημαντικός. Για το λόγο αυτό υπάρχουν συστήματα διασφάλισης της ποιότητας ενός προϊόντος πριν τη διάθεσή του στην αγορά για πώληση.

12.Η συσκευασία γίνεται μέσω μηχανημάτων. Αν και είναι το τελευταίο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας του προϊόντος, είναι εξίσου σημαντικό στάδιο όπως και τα προηγούμενα διότι η συσκευασία μπορεί να αποτελέσει βασικό κριτήριο της επιλογής του πελάτη.


3. Πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η εταιρεία,προμήθειες και τρόποι μεταφοράς (Τίνα Χατζηγεωργίου)

Η Εmpire of Fashion,όντας κομμάτι του αμερικάνικου τρόπου ζωής καθιέρωσε υλικά νέα, προκειμένου να είναι εφυκτή η μαζική παραγωγη. Παρόλα αυτά όμως έδωσε μεγάλη σημασία στην ποιότητα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί (μπαμπού, λυνάρι, σόγια, βαμβάκι, μαλλί, μετάξι) είναι σημαντικό πως δεν έχουν υποστεί επεξεργασίες βλαβερές για το περιβάλλον καθόλη τη διάρκεια παραγωγής τους. Τα οφέλη είναι προφανή καθώς τα υφάσματα επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει, δεν προκαλούν αλλεργίες και έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Χρησιμοποιεί επίσης επεξεργασμένο λάστιχο και δέρμα καθώς επίσης αδιάβροχη δερματίνη και συνθετικό υλικό. οι προμήθεια των υλικών καλύπτεται κατα το 85% απο την ενχώρια παραγωγή καθώς επίσης και απο εισαγόμενα βαμβακερά προϊόντα υψηλής ποιότητας απο τρίτες χώρες. Παράγοντας επιτυχίας η έμφαση στις τεχνητές και συνθετικές ίνες. Η φύση των εργασιών της εταιρίας απαιτεί ένα μεγάλο δίκτυο πωλήσεων και διανομής, μια καλά ογγανωμένη διεύθυνση marketing, προσφέροντας έτσι στους πελάτες της τη δυνατότητα παροχής των καλύτερων υπηρεσιών. Τα προϊόντα μεταφέρονται με πλοία conteiners στα περισσότερα λιμάνια του κόσμου. Απο εκεί με τρένα και φορτηγά φτάνουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Η στενή παρακολούθηση απο το εργατικό δυναμικό της Empire of Fashion σε όλα τα στάδια του προϊόντος έχει ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση της ικανοποίησης των πελατών της.

4. Τομείς παραγωγής της οικονομίας και συντελεστής παραγωγής (Κωνσταντίνος Τσαμασιώτης)

Η εταιρία Empire of Fashion ανήκει στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής. Ασχολείται δηλαδή με την μεταποίηση και την επεξεργασία των πρώτων υλών για την δημιουργία των ενδυμάτων και των υποδημάτων.

Η σύγχρονη ανεπτυγμένη οικονομία στης εταιρίας στηρίζεται στη χρησιμοποίηση τεράστιων ποσοτήτων κεφαλαίου: εργοστασίων, μηχανημάτων, μεταφορικών μέσων, αποθεμάτων πρώτων υλών και ημικατεργασμένων προϊόντων, ενώ οι φυσικοί πόροι και η εργασία είναι δύο ακόμη βασικοί συντελεστές για την παραγωγή των προϊόντων της εταιρίας.

Η δημιουργία υλικού κεφαλαίου συνεπάγεται μείωση της χρησιμοποίησης παραγωγικών συντελεστών για παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών για άμεση τελική κατανάλωση, ώστε να παραχθούν προϊόντα που θα συμβάλουν στην αύξηση της μελλοντικής παραγωγής.

Οι τιμές τόσο των ενδυμάτων όσο και των υποδημάτων διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Η επιχειρηματικότητα της εταιρίας χαρακτηρίζεται από τον επιτυχημένο συνδυασμό των τριών άλλων παραγωγικών συντελεστών ( εργασίας, γης και κεφαλαίου). Το συνολικό εισόδημα της κατανέμεται μεταξύ της αμοιβής της εργασίας, της αμοιβής του κεφαλαίου και του οικονομικού κέρδους.

Η αμοιβή της εργασίας είναι ανάλογη της αποδοτικότητας του κάθε εργαζομένου, των εξόδων αγοράς των πρώτων υλών, της επεξεργασίας αυτών και της συνολικής κερδοφορίας της εταιρίας.

Ο τριτογενής τομέας της εταιρίας ακολουθεί την πολιτική της ποιότητας η οποία

στηρίζεται σε τρεις άξονες:

 • στην πελατοκεντρική της προσέγγιση

 • στη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις διαδικασίες της επιχείρησης

 • στη συνεχή βελτίωση μέσα από τη μετάδοση της κουλτούρας της ποιότητας.

Η μελέτη διανομής χωρίζεται σε δύο περιοχές: 1)στην μελέτη των δικτύων διανομής και τη διοικησή τους 2) στη μελέτη της φυσικής διανομής και τη διοίκηση τους. Η διανομή των προϊόντων ακολουθεί την στρατηγική της άμεσης και έμμεσης διανομής. Στην άμεση διανομή η εταιρία μέσω των πωλητών της έρχεται σε επαφή με τους τελικούς αγοραστές, ενώ στην έμμεση υπάρχουν μεσολαβητές.

Η εταιρία σχεδιάζει το δίκτυο διάθεσης, συντονίζει την εξωτερική οργάνωση των πωλήσεων όπως και την εσωτερική οργάνωση, τέλος ,μελετά τη φυσική διανομή (αποθέματα, μεταφορά, αποθήκευση και επικοινωνία).

Ο έλεγχος του κόστους διανομής δεν ξεπερνά ποτέ το 30% των εξόδων και αυτό αποτελεί συνεχή στόχο διατήρησης της εταιρίας για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Η στενή αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ κόστους παραγωγής, κόστους διανομής, όγκου παραγωγής, επιπέδου εξυπηρέτησης πελατείας και διαύλων διανομής κρύβουν την ισορροπία στη διαχείριση του υλικού κεφαλαίου.

Η διαφήμιση της εταιρίας λειτουργεί βάσει του μίγματος προβολής που είναι: γ διαφήμιση, η προσωπική πώληση, η προώθηση των πωλήσεων, οι δημόσιες σχέσεις, η δημοσιότητα μέσα από κοινωφελή έργα, η χορηγία, το άμεσο Μάρκετιγκ (π.χ τηλεφωνική προώθηση) και η συσκευασία των προϊόντων τα οποία τα συνοδεύει και με ένα μικρό γυναικείο δώρο (π.χ καλλυντικό κ.λ.π) και στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση του προσωπικού.

Επίσης συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ ακολουθεί τις καμπάνιες προστασίας του περιβάλλοντος.

Μεγάλη σημασία δίνει στην εκπαίδευση του προσωπικού για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας και της κατάλληλης ψυχολογίας απέναντι στον πελάτη. Τους προσδίδει ακόμη κίνητρα εξέλιξης και πρωτοβουλία συμμετοχής στις δραστηριότητες της επιχείρησης.

Τέλος η εταιρία έχει τυποποιήσει όλες τις διαδικασίες της και έχει πιστοποιηθεί με σύστημα ποιότητας ISO το οποίο αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και τη διάδοση της φήμης της εταιρίας ως ποιοτικά προβλεπόμενης.


 Διευθυντής Σχεδιασμού:
Είμαι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό νέων προϊόντων ή για τον επανασχεδιασμό ήδη υπαρχόντων. Η βελτίωση σε ένα παλαιό προϊόν μπορεί να αφορά το μέγεθος, το κόστος, τα υλικά, την αισθητική κ.λπ.

Η θεωρία και η πρακτική του Βιομηχανικού Σχεδίου συνιστούν την εξειδικευμένη γνώση με την οποία αποδίδονται οι μορφές και οι λειτουργίες στα σύγχρονα προϊόντα χρήσης.

Η έννοια του σχεδιασμόυ έχει καθιερωθεί κυρίως ως μια ταυτοσημία με την αισθητική πρόταση, χάρη στην οποία ένα προϊόν θα γίνει επιθυμητό στον χρήστη του. Για να υπάρξει όμως ως αισθητική πρόταση θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να συνδυαστούν οι θεωρητικές γνώσεις και οι πρακτικές εμπειρίες, τόσο από τον χώρο της τέχνης, όσο και από τον χώρο της επιστήμης.

Το γνωστικό αντικείμενο του Βιομηχανικού Σχεδίου εκτείνεται σε ευρέα ακαδημαϊκά πεδία, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η ιστορία της υλικής παραγωγής, η πολιτική οικονομία, η γεωμετρία, η θεωρία της αισθητικής και της τέχνης, η παραστατική, η εργονομία, η κιναισθητική, η πραξεολογία, η τεχνολογία των υλικών και η μεθοδολογία του σχεδιασμού.

Όλες οι σημαντικές διεθνείς επιχειρήσεις έχουν τμήματα σχεδιασμού ή συνεργάζονται μαζί με εξειδικευμένα εξωτερικά γραφεία. Ο Βιομηχανικός σχεδιασμός τα τελευταία χρονια είναι όλο και περισσότερο ένα μέρος της εταιρικής στρατηγικής.

Στην Ελλάδα

Παρότι αρκετοί Έλληνες έχουν γίνει διεθνώς γνωστοί βιομηχανικοί σχεδιαστές όπως ο Ισσιγόνης στην Βρετανία και ο Ζωγράφος στης ΗΠΑ το επάγγελμα είναι σχετικά άγνωστο στο ευρύτερο κοινό. Υπήρχαν και αρκετές ιδιωτικές δραστηριότητες για μια εγκατάσταση και έναν δημόσιο διάλογο στον βιομηχανικό σχεδιασμό. Το 1961 άνοιξε το Athens Design Centre με στόχο να βελτίωσει μέσο του σχεδιασμού την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. Οι ιδρυτές ήταν σχεδιστες, επιστήμονες και επιχειρηματίες. Ήδη το 1963 κλείνει.

Mερικοί διεθνώς γνωστοί βιομηχανικοί σχεδιαστές Έλληνες είναι:

 • Άλεκ Ισσιγόνης, οποίος σχεδίασε τα αυτοκίνητα Morris Minor και Austin Mini.

 • William Katavolos, σχεδιαστής επίπλων και μηχανικός.

 • Νίκος Ζωγράφος, σχεδιαστής επίπλων.

 • Αντώνιος Βολανης, πρώην σχεδιαστής της Matra, σχεδίασε τα αυτοκίνητα Matra Murena και Renault Espace.

 • Ανδρέας Ζαπατίνας, πρώην σχεδιαστής της Alfa Romeo, σχεδίασε τα αυτοκίνητα Fiat Barchetta και Alfa 145, τωρινός διευθυντής τμήματος σχεδίου της Subaru.

 • Σωτήρης Κωβός, σχεδιαστής αυτοκίνητων της Toyota

 • George Saridakis σχεδιαστής αυτοκίνητων της Ford, σχεδίασε το Ford Shelby GR-1 Concept
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων

 • Η διαπίστευση των ξένων ανταποκριτών στη χώρα, η παροχή σ' αυτούς και τους ξένους δημοσιογράφους διευκολύνσεων και τεχνικής υποστήριξης για την άσκηση του έργου τους καθώς και η, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Συνεδριακών Κέντρων, οργάνωση των τακτικών ή εκτάκτων συνεντεύξεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προς τους ανταποκριτές του ξένου Τύπου καθώς και των συνεντεύξεων ξένων επισήμων

 • Η συνεργασία με τις ξένες υπηρεσίες Τύπου, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τις επαγγελματικές οργανώσεις των ξένων ανταποκριτών στην Ελλάδα.

 • Η παροχή διοικητικών και τεχνικών διευκολύνσεων σε ξένα τηλεοπτικά, κινηματογραφικά κλπ συνεργεία για τη λήψη σκηνών επικαίρων ή ταινιών γενικά.

 • Η κατάρτιση και εκτέλεση προγραμμάτων παραμονής στην Ελλάδα ξένων προσωπικοτήτων ή δημοσιογράφων που την επισκέπτονται σε εκτέλεση αποστολής με πρόσκληση της Υπηρεσίας.

 • Η παροχή γενικών διευκολύνσεων στους ανταποκριτές του ελληνικού Τύπου της αλλοδαπής και η επιμέλεια κάθε θέματος που τους αφορά.

 • Η τήρηση επαφής με τους επισκεπτόμενους τη χώρα ξένους δημοσιογράφους και μετά την αναχώρησή τους και η αποστολή σ' αυτούς στοιχείων και πληροφοριών

 • Τα θέματα τήρησης, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πληροφοριών, αρχείου αλληλογραφίας, δημοσιευμάτων και στοιχείων καθώς και μητρώου και ευρετηρίου των εξυπηρετουμένων από την Υπηρεσία ξένων ανταποκριτών ή δημοσιογράφων καθώς και αρχείου των ανά τον κόσμο διακεκριμένων δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων γενικά.Διευθύντρια 'Ερευνας και Ανάπτυξης:

Είμαι υπεύθυνη για τα αρμόδια τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με τους επικεφαλείς αυτών αναζητούμε καινούριες μεθόδους παραγωγής, νέα προϊόντα με χαμηλό κόστος και νέες αγορές διάθεσης των προϊόντων. Επίσης, ενδιαφερόμαστε για την αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων που ήδη διατίθονται στην αγορά και προσπαθούμε να προλάβουμε την αγορά στις καινούριες εξελίξεις όπως τις νέες ανάγκες

των αγοραστών.

Διευθύντρια Προμηθειών:

Παρακολουθώ καθημερινά τα αποθέματα, καταγράφω τις ανάγκες σε πρώτες ύλες και συντάσσω τον προϋπολογισμό. Προμηθεύομαι τις πρώτες ύλες από τους ήδη υπάρχοντες προμηθευτές και αναζητώ νέους με πιο εξελιγμένα προϊόντα και χαμηλότερο κόστος.


ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ( Χατζηγεωργίου Τίνα )

Σαν γενικός διευθυντής της εταιρίας έχω καθήκον να δημιουργήσω προϋποθέσεις τέτοιες για την εταιρία μου που να συμβάλουν στην καλή λειτουργία της και ομαλή οργάνωση των δραστηριοτήτων της. Σκοπός μου είναι πάντοτε η επιτυχία των στόχων και η ανάπτυξη της επιχείρησης. Η συνεργασία μου με όλους τους παράγοντες της εταιρίας , το διευθυντή παραγωγής , τους συνεργάτες μου , τους προμηθευτές και τις διάφορες υπηρεσίες είμαι σίγουρη πως αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επιχειρησιακή οργάνωση. Ο βασικός ρόλος ενός γενικού διευθυντή είναι ο παρακάτω:

-Συμμετέχει σε όλα τα συμβούλια της διοίκισης.

- Ευθύνεται για την καλή πορεία της επιχείρησης.

- Έχει τον συντονισμό της διεύθυνσης για την επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών της εταιρίας.

- Είναι ο εκπρόσωπος της εταιρίας σε φορείς που σχετίζονται με αυτήν.

- Εγκρίνει τις δαπάνες που προβλέπονται στον ετήσιο προϋπολογισμό.

- Εγκρίνει την πολιτική ποιότητας της εταιρίας.

- Συνεργάζεται άμεσα με όλες τις διευθύνσεις της εταιρίας και τη διοίκιση, αλλα και με τους συνεργάτες,τους προμηθευτές και τις δημόσιες υπηρεσίες.


ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚΟ διευθυντής μάρκετινγκ είναι υπεύθυνος για την εξασφάλιση της επιτυχίας των προϊόντων στην αγορά. Ασχολείται με την έρευνα και τη δημιουργία νέων προϊόντων και την τροποποίηση των ήδη υπαρχόντων ανάλογα με την δυνατότητα απορρόφισής τους απο την αγορά. Σκοπός του είναι με τη διαφήμιση και τη μελέτη των αναγκών και των προτιμήσεων της αγοράς να πετύχει την καταξίωση των προϊόντων και την προτίμησή τους απ τον καταναλωτή. Στόχος του λοιπόν, είναι να ελένχει ανά πάσα στιγμή την πορεία του προϊόντος και να προτείνει τις ανάλογες ενέργειες. Στις αρμοδιότητες του διευθυντή μάρκετινγκ είναι τα εξής :

- Έρευνα αγοράς προϊόντος.

- Σχεδιασμός νέων προϊόντων.

- Επιμέλεια του ετήσιου προγράμματος προϊόντων ( ποσοτικές προβλέψεις πωλήσεων, διαφημιστικό και προωθητικό πρόγραμμα και έρευνα αγοράς ).

- Μελέτη αναγκών και προτιμήσεων της αγοράς.

- Σχεδιασμός και ανανέωση της στρατηγικής των προϊόντων.

- Παρακολούθηση της αγοράς και του ανταγωνισμού.

- Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ερευνών αγοράς.

- Καθορισμός των αναγκών και στόχων προώθησης των προϊόντων.

- Έγκαιρη αποπεράτωση όλων των εργασιών με σωστό προγραμματισμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΩς Διευθυντής Οικονομικών είμαι υπεύθυνος για τα οικονομικά της εταιρίας. Φροντίζω κάθε μήνα να καταγράφω τα έσοδα και τα έξοδα της εταιρίας και επομένων να υπολογίζω τα κέρδη και τις ζημιές. Στο τέλος κάθε χρόνου συγκεντρώνουμε τα μηνιαία συνολικά έσοδα και συντάσσουμε τον ετήσιο ισολογισμό, όπου εκεί υπολογίζουμε την κερδοφορία ή όχι της εταιρίας, σε ετήσια βάση.

Η επιτυχία της εταιρίας οφείλεται στο ότι στην αρχή κάθε έτους συντάσσουμε αντίστοιχα και τον προϋπολογισμό της εταιρίας. Αυτό συνάγεται από τις χρηματοοικονομικές απαιτήσεις του κάθε τμήματος.

Κόστη που υπολογίζονται στο ετήσιο συνολικό κόστος για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού είναι:

 • Η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων μηχανημάτων

 • Ο εκσυγχρονισμός της τεχνολογίας με την αγορά νέων μηχανημάτων

 • Η ανάγκη πρόσληψης καινούριου προσωπικού

 • Η εκπαίδευση αυτού

 • Η δημιουργία νέων προϊόντων

 • Η προώθηση των προϊόντων στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης

 • Η ιατρική περίθαλψη και η ασφάλεια των εργαζομένων


Κόστη που αφορούν την κατασκευή ομοιώματος είναι :

 • Η προμήθεια νέων υλικών για την κατασκευή των προϊόντων

 • Ο στατιστικός ποιότικος έλεγχος, για τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων σε κάθε παραγωγική φάση

 • Το κόστος εφαρμογής πληροφοριακού συστήματος και ανεπτυγμένου δικτύου σε όλο το το εύρος της εταιρίας

 • Το κόστος εφαρμογής λογισμικού ( ERP ή MRP) το οποίο ελέγχει το απόθεμα της αποθήκης σε προϊόντα, υπολογίζει την αναγκαία ποσότητα από κάθε υλικό για την παραγωγή του τελικού προϊόντος και τέλος την αναγκαία τελική ποσότητα προϊόντων που πρέπει να παραχθεί, για να βγει στην αγορά προς πώληση.

 • Η ανανεώση της πιστοποιήσης της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρίας μετ ο σύστημα ποιότητας ISO.

 • Η μεθοδολογία προβολής της εταιρίας με δραστηριότητες κοινωνικού οφέλους ,όπως φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, δωρεές κ.λ.πΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ως Διευθυντής Προσωπικού ενεργώ ως εξής:

 • Διαμορφώνω το καθηκοντολόγιο για την κάθε εργασιακή θέση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εργαζόμενος έχει συγκεκριμένα καθήκοντα που πρέπει να ασκήσει στη διάρκεια της βάρδιας του.

 • Διαμορφώνω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του κάθε εργαζόμενου στα τμήματα που υπάρχουν βάρδιες.  Ρυθμίζω τις άδειες του προσωπικού σε συνεργασία με τον κάθε εργαζόμενο.
 • Καταγράφω τις ανάγκες εκπαίδευσης του προσωπικού και τις γνωστοποιώ στο γραφείο εκπαίδευσης

 • Συζητώ με το προσωπικό για τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν στη διάρκεια της εργασίας είτε στην παραγωγική διαδικασία είτε μεταξύ των εργαζομένων

 • Δίνω τη συμβουλή μου σε όποιον εργαζόμενο τη χρειαστεί ή ακόμα τον εκπαιδεύω κατά τη διάρκεια της εργασιακής πράξης τη στιγμή που εντοπιστεί αδυναμία.

 • Επίσης μέσω της ηλεκτρονικής ενδοεπικοινωνίας (Intranet) υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνω τις προτάσεις βελτίωσης της εργασίας από τους εργαζόμενους ή ακόμα και τα παράπονα των εργαζομένων.

 • Δημιουργώ ομάδες έργου, όπου κάθε ομάδα εργαζομένων αναλαμβάνει την περάτωση συγκεκριμένου θέματος που πρέπει να επιλυθεί. Π.χ την ανάπτυξη μεθόδων για τη μείωση των ελαττωματικών τελικών προϊόντων.

 • Την παρακίνηση του προσωπικού με τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση νέων διαδικασιών βελτίωσης, την ανάπτυξη πρωτοβουλίας στην εργασία, τη συμμετοχή στις αποφάσεις του τμήματος που εργάζεται.bsb-collection-2011_4.jpg
τα πιο μοδάτα ρούχα όλων των επιδείξεων

Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ

Οι σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις στη βιομηχανία ενδύματος δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους. Βασικό στοιχείο της βιομηχανίας ενδύματος παραμένει το κόστος το οποίο διαφέρει απο χώρα σε χώρα. Αυτος ήταν και ο πρώτος λόγος που εντάξαμε στην εταιρία μας ρομποτικές μηχανές. Με τον τρόπο αυτον καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα παραγωγής μονάδας το οποίο μπορεί μηχανικά να στέλνει οδηγίες για συγκεκριμένες εργασίες σ΄εναν εργαζόμενο, ενω παράλληλα γίνονται μετατροπές στη γραμμή παραγωγής. Έτσι πετυχαίνεται όχι μόνο μείωση κόστους αλλά και χρόνου παραγωγής. Πετύχαμε επίσης την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράλληλων δραστηριοτήτων, ειδικά τη μεταφορά ημι-κατεργασμένων ρούχων απο το ένα εργοστάσιο στο άλλο, ενώ συνεχίζεται η γραμμή παραγωγής. Πολύτιμη για εμάς αποδείχτηκε η ύπαρξη ρομπότ που αναγνωρίζουν υλικό κακού σχήματος στα ρούχα και αυτόματα το αποβάλλουν απ΄τη γραμμή παραγωγής. Το βασικότερο πλεονέκτημα που διαπιστώσαμε με τη χρήση της ρομποτικής βιομηχανίας είναι η ακρίβεια και η απαναληψιμότητα. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η απόδοση των ρομπότ είναι γενικά ανεξάρτητη απο τον αριθμό των επαναλήψεων μίας εργασίας.

ΠΗΓΕΣ:

http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&biw=1276&bih=591&q=www.converse.com&aq=0&aqi=g2g-s1g7&aql=&oq=WWW.CONVER&fp=fc37022b3a0d898b
http://www.google.gr/#hl=el&safe=off&biw=1276&bih=591&&sa=X&ei=VRJkTfGLIIGy8QOpwbzxCA&ved=0CBUQBSgA&q=%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%95%CF%82+%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A3+%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%A7%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91%CF%82+%CE%95%CE%9D%CE%94%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%A9%CE%9D&spell=1&fp=fc37022b3a0d898b